Nie jest tajemnicą, że i jako dietetyk i prywatnie przywiązuję wielką wagę do jakości produktów. Staram się wykorzystywać w kuchni najlepsze składniki, unikam podróbek i sztuczności i wam, mam nadzieję, przekazuję to skutecznie.
W dniach 2-4 czerwca we Wrocławiu odbyły się Targi Hotelarsko – Gastronomiczne Pyszna Polska, inspirowane i firmowane przez znaną wszystkim Magdę Gessler. Była to okazja do spotkań producentów żywności, restauratorów, projektantów i wszystkich, którzy cenią dobre smaki. Myślą przewodnią były polskie wyroby z najlepszych wytwórni – sery, wędliny, trunki, soki i wiele innych. Wszystko pyszne i najważniejsze – prawdziwe. Wystawom i degustacjom towarzyszyły pokazy kulinarne, spotkania z szefami kuchni oraz liczne warsztaty.
Ja miałam przyjemność poprowadzić warsztat ” Wizyta w warzywniaku zamiast w aptece” na zaproszenie firmy MUKE, dystrybutora wolnoobrotowych wyciskarek do soków i koktajli. Na spotkaniu rozmawialiśmy o niewątpliwych zaletach owoców i warzyw, pokazywałam też, jak można składnikami naturalnymi zastąpić suplementy z apteki.
Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom i do zobaczenia!
Dodano: 13 czerwca 2017, autor: Dorota Dębogórska